Guomangyuan 20 # Ferry Hall Reconstruction and Lougne Suit Custom Store / FANAF

Guomangyuan 20 # Ferry Hall Reconstruction and Lougne Suit Custom Store / FANAF

© STUDIO HNS

© STUDIO HNS© Xiaowen Jin© Xiaowen Jin© Xiaowen Jin+ 29

© Xiaowen Jin
© Xiaowen Jin

Text description provided by the architects. The project is located on the east side of the National Leader Building 20 # in Nanjing Qinhuai District, which was originally a machine processing workshop of the Second Machine Tool Factory, built in the 1980s. The structure overall of the 20 # floor is divided into two parts: the east side is a three-layer brick-concrete structure and the west side is a single-layer reinforced concrete layout structure. Originally, the hall on the east side was an entrance to the entire workshop, a huge iron gate still remains. In 2012, the Finch building was transformed into offices and the east side lobby became the entrance area of ​​the building’s office. The reconstruction requires a transformation of the hall into a commercial, as space for the Lounge Suit Clothing store. The mode of operation is a reservation system, and the general atmosphere demands sobriety and a sense of ceremony.

© STUDIO HNS
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS

The renovation space is approximately 65 square meters, located at the intersection of different structural systems on the 20 # t side. In order to cope with the negative space of abandoned equipment stacked in the industrial scale park, the design team used the space between the north and south factory, created a new streamlined office (mainly the park’s real estate office). Along the south side of the building, through the naturally constructed small road, people can get to the second floor and the third floor office. The entrance is nice, compared to the noise from the main street.

© Xiaowen Jin
© Xiaowen Jin
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS

Recovery of the original hall, compress the door of the original mechanical ladder into the entrance space suitable for human scale. The exposed cave floor, the deep and high hallway, created the feeling of entering the ceremony. Personalized art devices on the entrance wall, the hard metal skeleton is fitted with a delicate sandstone mantle, which is gradually transformed into pearl ash, like a gentleman in a black suit, humility and courtesy guide the guests, enter the space of the room.

© STUDIO HNS
© STUDIO HNS
© Xiaowen Jin
© Xiaowen Jin

Due to the different structural systems, the inner layer is also very different. Near the street, the window space is 2.1 meters high, forming a strong contrast with the entrance hallway, emphasizing the comfort of the interior space. Two different building structures divide the indoor space into exhibition area and recreation area, the display area is 3.3 meters high, with clean and simple block combination design, simplify the space, clothing is displayed as a visual objective of the space. The original construction level of the recreation area is 5.9 meters high, adjust the spatial ratio, control the 4.2 meters high layer, which is safe. In the segmentation of two spaces, the curved crack is designed to show the original industrial space.

Functional analysis.  Image courtesy of FANAF
Functional analysis. Image courtesy of FANAF
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS
© Xiaowen Jin
© Xiaowen Jin

In order to give people an intuitive visual experience, the upper space is cut off. Holding back the steel stairs, the cross bracket, etc., form a sense of conversation over time. The negotiating table continues the intersection of the steel staircase, with a western chair with a post, so that the furniture and structures of the building are integrated. Hunter Douglas curtains are perfect for diffusing light into the interior space and creating pure comfort. After the renovation of the hall, the commercial function is personalized, and the relationship between the street line is transmitted and private. Use a honeycomb curtain as a window background, maintaining the possibility of both functional requirements.

© Xiaowen Jin
© Xiaowen Jin
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS

The facade transition is combined with a light transmitting brick wall and the forest abutment. It can present a lighting texture through the building when the sun is filled. The original brick wall is revealed and the red brick wall of the old building forms an old contrast. Two opposing surfaces form a sandwich, reserve memory and add new elements. The tones of the interior space are mainly cheesy yellow. The interior texture is mainly composed of Baise Xiong lacquer and colored cement, rough and meticulous, forming a cold and warm comparison with the facade. The decoration is also mainly written in handmade texture. The CH24 chair by Hans.j.wegner and the & Tradition FlowerPot table lamp, a soft hand-woven material and warm tones, so that the workspace has also become extraordinarily warm.

Original furniture.  Image courtesy of FANAF
Original furniture. Image courtesy of FANAF
© Xiaowen Jin
© Xiaowen Jin
© STUDIO HNS
© STUDIO HNS

It is a space that allows you to resonate and become familiar, a space with temperatures. The warm light from the layered map allows the new structure to intertwine with the old style, and the simplicity of the room is a different landscape from the old factory. The hard cooling of the appearance, the internal heat, it’s a custom shop, and it’s also a presence that goes beyond the custom store.

© STUDIO HNS
© STUDIO HNS



Source link

Comments are closed.